Spotify schrapt zijn Unlimited-abonnementsvorm van 5 euro per maand, dat toegang bood tot ongelimiteerd streamen zonder gebruik van de mobiele apps.

Dat bevestigt een woordvoerder van Spotify na berichtgeving van Tweakers

Volgens de dienst kiezen de meeste mensen voor de gratis versie van Spotify, of voor de Premium-versie van 10 euro per maand. Dat abonnement biedt onbeperkte toegang tot Spotify op alle apparaten, zonder advertenties. 

Voor de abonnementsvorm daar tussenin was volgens de dienst minder animo. Bovendien ziet het bedrijf dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden. Met Spotify Unlimited kregen gebruikers geen toegang tot mobiele apparaten. 

Onlangs hervormde Spotify zijn gratis versie. Waar die eerder helemaal geen toegang tot de apps bood, kan nu mobiel worden geluisterd naar radiostations en albums. Precieze nummers kunnen echter niet worden geselecteerd; alle gekozen artiesten of albums spelen af in de shuffle-stand.

Ook werd de luisterlimiet voor gratis gebruikers geschrapt. Daarmee werd het verschil tussen de gratis variant en het Unlimited-abonnement een stuk kleiner.

Gebruikers die al een Unlimited-abonnement hebben, kunnen deze blijven gebruiken.