Samsung presenteert februari volgend jaar een telefoon met een qhd-scherm (2560 x 1440 pixels) en een irisscanner. Mogelijk gaat het om de Galaxy S5.

Dat meldt Zdnet op basis van bronnen uit de industrie.

Volgens de bronnen laat Samsung op Mobile World Congress (MWC) in februari een telefoon zien met een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. De meeste high end-telefoons hebben nu een full hd-scherm (1920 x 1080).

Ook zou het toestel een irisscanner krijgen. Over beide onderdelen gaan al langer geruchten en Samsung zou het nieuwe scherm al klaar hebben voor massaproductie.

Hoewel nergens gesproken wordt van de Galaxy S5, lijkt het logisch dat het om deze telefoon gaat. Dergelijke innovaties worden door Samsung doorgaans in het vlaggenschip verwerkt. Een aankondiging tijdens MWC zou opmerkelijk zijn, maar klopt wel met de verwachte lancering in april.

Galaxy F

De laatste jaren kiest Samsung er voor toestellen als de Galaxy S III en S4 tijdens een eigen evenement aan te kondigen. De Note-phablets worden dan wel weer tijdens een grote beurs gepresenteerd.

Volgens recente geruchten komt Samsung bovendien met een nieuw premiumtoestel onder de naam Galaxy F. Hoewel dat niet is bevestigd, zou het kunnen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de F los presenteert en de S5 op MWC al laat zien.

Overzicht: Alle geruchten over de Galaxy S5

Bekijk de irisscanner waaraan Samsung werkt