Google maakt traditiegetrouw in december bekend waar Nederlanders het afgelopen jaar het meest naar zochten. Het Koningshuis deed het goed dit jaar en er werd zoals altijd veel gezocht op overleden personen.

Paul Walker was de snelst stijgende persoon in 2013, Nelson Mandela staat ook in de top tien, maar moet onder meer Sabia Boulahrouz en Zwarte Piet voor zich dulden. Er werd ook massaal gezocht naar afbeeldingen van Zwarte Piet.

De meest gezochte termen zijn gelijk aan vorig jaar. Facebook, Marktplaats en Youtube staan in de top drie. NU.nl is één plaats gezakt, van negen naar tien.

De snelst stijgende zoekopdrachten verschillen wel elk jaar fors omdat ze worden beïnvloed door sterfgevallen, nieuws en introducties. Dit jaar staat de overleden Paul Walker dus op nummer één, gevolgd door het Koningslied en Outlook. Hotmail werd dit jaar opgevolgd door die e-maildienst.

Naar Geert Wilders werd in 2013 minder gezocht dan in 2012. De PVV-voorman valt buiten de top 10 met meest gezochte politici. De lijst wordt dit jaar aangevoerd door Mark Rutte.

Google zet ook op een rij wat de populairste 'hoe?-vragen' waren. Hoe lang zwanger? Staat daar op de eerste plaats. Vorig jaar was die zoekopdracht nog goed voor de tweede plek. Verder waren Hoe werkt Paypal? en Hoe werkt Twitter? populair. 

Bekijk alle populaire zoekopdracht en snelste stijgers

De populairste Twitteronderwerpen van 2013

De meest besproken personen en activiteiten op Facebook