Het oprollen van de online zwarte markt Silk Road is goed geweest voor bitcoin. De digitale valuta kan volgens investeerder Cameron Winklevoss snel stijgen tot een waarde van 40.000 dollar per munt.

Dat vertelt Winklevoss in een gesprek met gebruikers van Reddit.

Cameron en Tyler Winklevoss, twee broers die Facebook hebben aangeklaagd omdat zij het idee voor het sociale netwerk zouden hebben bedacht, maakten in april bekend fors te hebben geïnvesteerd in Bitcoin.

De tweeling had destijds zo'n honderdduizend bitcoins in hun bezit. Die bitcoins zouden inmiddels 90 miljoen dollar waard zijn, hoewel de broers er ook een aantal hebben uitgegeven.

400 miljard

In de chatsessie op Reddit geeft vroege bitcoininvesteerder Cameron in ieder geval aan geen enkele bitcoin te hebben verkocht. De broers houden hun hand op de knip omdat ze denken dat de waarde veel verder zal gaan stijgen.

"Een gewaagd scenario is dat de totale waarde van bitcoin boven de 400 miljard dollar uitkomt. Zo'n 40.000 dollar per  bitcoin. Ik geloof dat het nog veel groter zal zijn en als dat gebeurt het veel sneller zal gebeuren dan iedereen denkt", aldus Winklevoss.

Eén bitcoin is maandagochtend ongeveer 900 dollar waard.

Silk Road

In oktober werd de online zwarte markt Silk Road, waar bitcoins veelvuldig werden gebruikt voor illegale transacties, opgerold. De verwachting was dat bitcoin daardoor een klap zou krijgen, maar de waarde is sindsdien alleen maar gestegen.

"Het einde van Silk Road en de koersstijging van bitcoin die daarop volgde, geven aan dat de vraag naar bitcoins weinig te maken heeft met illegale transacties", meent Winklevoss. "Naar schatting werd slechts 4 procent van alle bitcoins op Silk Road gebruikt."

Inmiddels waarschuwen tal van financiële toezichthouders en overheden voor bitcoin. De digitale valuta heeft geen centrale bank of eigen toezichthouder. De prijs is alleen afhankelijk van vraag en aanbod.

Wat was Silk Road en hoeveel geld werd er verdiend?

Alles over de opkomst en herkomst van bitcoin

Wat zijn de gevaren en alternatieven van bitcoin?