Ford heeft een prototype van de zelfrijdende Fusion Hybrid gepresenteerd. Het is Fords eerste stap naar een zelfrijdende auto, die volgens het Amerikaanse autobedrijf vanaf 2025 de weg gaat domineren.

De auto is in samenwerking met de universiteit van Michigan en verzekeringsbedrijf State Farm ontwikkeld. Het prototype, dat ook in een video te zien is, moet Ford helpen bij het testen van de limieten van zelfrijdende auto's.

De zelfrijdende auto van Ford beschikt over vier infraroodsensoren die met lichtstralen een 3d-kaart van de omgeving maken. Deze sensoren zijn zo gevoelig dat ze vanaf 100 meter het verschil tussen een papieren zak en klein dier kunnen waarnemen.

De technologie van het Fusion Hybrid-prototype wordt ook gebruikt om nieuwe geautomatiseerde features naar andere toekomstige Ford-auto's te brengen.

Zo zou Ford binnen een aanzienlijke tijd een technologie aan zijn auto's willen toevoegen die de snelheid van de auto synchroniseert met de snelheid van voertuigen die in dezelfde richting rijden.

Visie

"De zelfrijdende Ford Fusion Hybrid is een belangrijke stap in de richting van onze toekomstige visie", aldus Bill Ford, directeur van het gelijknamige bedrijf.

"We zien een toekomst met auto's die met elkaar verbonden zijn en communiceren, om op die manier autorijden veiliger te maken."

Bekijk de zelfrijdende auto die in Nederland al op de snelweg rijdt

Lees meer over zelfrijdende auto's