Twitter gaat gebruikers de mogelijkheid geven om op basis van locatie tweets te bekijken. De test wordt momenteel bij geselecteerde Twitter-gebruikers uitgerold.

Dat bericht The Wall Street Journal. De nieuwe locatiedienst van Twitter wordt een extra tijdlijn, naast de secties voor alle tweets, ontdekken en activiteit. 

De tijdlijn is bij enkele Twitter-gebruikers opgedoken die de locatie-instellingen van Twitter hebben ingeschakeld. Twitter zou gebruikers willen stimuleren om deze feature te activeren, zodat het sociale netwerk lokaal gezien meer relevant wordt. 

Twitter laat door middel van Google Maps-kaarten tweets met locatie-informatie zien. Aan de bovenzijde van het scherm bevindt zich de locatie op de kaart, aan de onderzijde kunnen gebruikers de tweet lezen en bijgevoegde content bekijken. 

De tweets worden direct aan de nieuwe tijdlijn toegevoegd. Zo kunnen Twitter-gebruikers tweets bekijken bij een specifieke gebeurtenis, zoals bij een festival of politieauto's die in de straat stoppen, om meer informatie te verkrijgen.

Sinds 2010 is het al mogelijk om een locatie aan tweets toe te voegen, maar de functie staat standaard uitgeschakeld. Gebruikers kunnen de functie middels de webinterface of apps inschakelen.

Advertenties

Door een locatie aan Tweets toe te voegen kan Twitter ook meer relevante advertenties tonen. Daarnaast zou Twitter met het experiment de sectie ontdekken willen verbeteren. Hier worden miljoenen tweets verwerkt en voor de gebruiker behapbaar gemaakt, zowel op basis van informatie als locatie.

Twitter wil niet op het nieuws reageren, maar meldt dat het bedrijf "altijd werkt aan een verbeterde gebruikservaring". 

Wat zijn de populairste Twitter-onderwerpen van Nederland?