Google-topman Mario Queiroz heeft in een interview gezegd dat Google de Chromecast in 2014 beschikbaar wil stellen aan een internationaal publiek.

Queiroz deed de uitspraken tegenover Gigaom.

Op dit moment is de Chromecast, een goedkope mediaspeler waarmee je content naar een tv kunt streamen, alleen te koop in de VS. Door het apparaat te verkopen in meerdere landen, hoopt Google dat meer bedrijven het apparaat gaan ondersteunen.

Het aantal apps dat de Chromecast ondersteunt groeit gestaag, omdat Google ontwikkelaars bij moet staan om hun app geschikt te maken. Om dat te verhelpen wil Google in 2014 ook een software development kit (sdk) uitbrengen, zodat ontwikkelaars zelfstandig aan de slag kunnen.

Google zet niet alleen hoog in op de Chromecast, het wil de streaming-methode genaamd Google Cast ook tot standaard verheffen en deze in andere apparaten verwerken. De Chromecast zou dan bijvoorbeeld in een tv of zelfs een laptop verwerkt kunnen worden.

Onlangs kregen tien apps ondersteuning voor de Chromecast, waaronder Plex. Met Plex is het mogelijk om ook lokale bestanden te streamen naar een tv. Populaire apps als Netflix en Youtube ondersteunden de media-dongle al.

Lees onze review: Goedkope Chromecast is mediaspeler vol potentie