De smartwatch waar Apple volgens geruchten aan werkt zou gelijktijdig met de volgende iPhone gepresenteerd worden en oktober 2014 op de markt komen.

Dat beweert Chinese website Ctechcn, dat eerder voorafgaand aan de aankondiging juiste informatie publiceerde over de iPhone 5S en 5C.

De iWatch kan volgens de site draadloos worden opgeladen, waarbij de smartwatch tijdens het laden kennelijk tot een meter van de lader verwijderd kan zijn. Ook zou de smartwatch tijdens het opladen gebruikt kunnen worden.

De techniek die daarvoor gebruikt wordt is anders dan opladen volgens de QI-standaard. Veel smartphones maken al gebruik van die standaard en kunnen opgeladen worden door ze op een speciale lader te leggen.

Batterij

Apple zou twee testlichtingen van de iWatch hebben gemaakt, een besluit over het uiteindelijke schermformaat is nog niet genomen.

De prototypes zouden allemaal een batterij met een capaciteit van 100 mAh gebruiken. Dat is fors minder dan de 315 mAh-batterij waarmee de Galaxy Gear-smartwatch van Samsung het ongeveer een dag volhoudt.

Of de uiteindelijke iWatch ook een accu met een dergelijke capaciteit heeft is niet duidelijk, ook de accuduur van de prototypes is niet bekend. Apple's iOS is doorgaans batterijvriendelijker dan Android, waar de Galaxy Gear op draait.

Ctechcn noemt de mogelijkheid om over grotere afstand te kunnen opladen als een manier om het horloge klein te houden, en het opladen gemakkelijk te maken.

Lees onze review van de Galaxy Gear en Sony Smartwatch 2

Bekijk alle geruchten rond de iWatch