Samsung zou gisteren begonnen zijn met de productie van de goedkopere versie van de Galaxy Note 3, de Note 3 Lite.

Volgens het doorgaans betrouwbare ETNews is de massaproductie van het toestel op 12 november gestart. Het schermformaat zou met 5,7 inch hetzelfde blijven als de huidige Note 3.

Mogelijk wordt het scherm wel van mindere kwaliteit, en wordt een lcd- in plaats van amoled-scherm gebruikt. Daarnaast zou de camera teruggeschroefd worden van een 13 megapixel exemplaar naar een 8 megapixelcamera.

Wel zou Samsung de S Pen willen behouden, de stylus voegt extra functies toe ten opzichte van bijvoorbeeld de Galaxy S4. Om te zorgen dat de verkopen van de reguliere Note 3 niet teruglopen zouden de verschillen met de Note 3 Lite wel groot genoeg worden gehouden.

30 procent

Samsung zou verwachten dat Note 3 Lite goed zou zijn voor 30 procent van de verkopen binnen de Galaxy Note 3-lijn. In eerste instantie zouden er 1 tot 1,5 miljoen exemplaren van de Note 3 Lite worden gemaakt. Deze week werd bekend dat de reguliere Note 3 10 miljoen keer is verkocht.

Verwacht wordt dat de Galaxy Note 3 Lite in februari tijdens telecombeurs Mobile World Congress wordt gepresenteerd, en eind februari of in maart te koop is in de kleuren wit en zwart.

Lees onze review van de Galaxy Note 3

Bekijk de verkoopcijfers van de Note 3