Oculus, het bedrijf achter de virtual reality-bril Oculus Rift, heeft 75 miljoen dollar opgehaald om het product daadwerkelijk goed op de markt te krijgen.

Dat meldt Wired vrijdag.

Met de Oculus Rift lijkt het voor de gebruiker alsof hij zich in een game bevindt. Als de gebruiker zijn hoofd beweegt, beweegt het beeld mee.

De investering van 75 miljoen dollar is de grootste voor Oculus tot nu toe. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door de 19-jarige Palmer Luckey.

De investering wordt geleid door investeringsbedrijf Andreessen Horowitz. Dat bedrijf zal ook een plek krijg in de raad van bestuur. Oculus zou op basis van het opgehaalde bedrag zo'n 250 miljoen dollar waard zijn.

Consumentenversie

Oculus laat aan Wired weten dat het voorlopig niet op zoek gaat naar nieuwe investeringen, maar dit geld eerst hun product zal gaan lanceren. De consumentenversie moet in 2014 uitkomen. Enkele ontwikkelaars en andere vroege investeerders hebben al een testversie van de Oculus Rift.

Chris Dixon, investeerders bij Andreessen Horowitz, stelt dat hij bij maar vijf of zes demonstraties in zijn leven gedacht heeft dat de wereld zou gaan veranderen. Hij noemt de Apple II, Netscape, Google, de iPhone en nu Oculus. "Zo geweldig was het."

Dixon besloot te investeren omdat Oculus zonder flinke kapitaalinjectie moeilijk goede hardware uit kon brengen.

Hands-on: Heftige ervaring met de Oculus Rift HD

Bekijk ook een virtual reality-loopband en een pak dat gamers kogelinslagen laat voelen