Twitter heeft nieuw beleid rond het blokkeren van gebruikers na enkele uren alweer teruggedraaid omdat gebruikers schande spraken van de wijziging.

Het nieuwe beleid rond het blokkeren van gebruikers werd donderdagnacht geïntroduceerd.

Wanneer een persoon a op Twitter persoon b had geblokkeerd, kon persoon b voorheen niet zien wat persoon a deed of deelde op het sociale netwerk.

Donderdagnacht veranderde Twitter de voorwaarden en was het voor een geblokkeerd persoon gewoon mogelijk de ander te blijven volgen. De wijziging leidde direct tot ophef op het sociale netwerk.

Wraak

Een veelgehoorde klacht was dat stalkers zo geholpen zouden worden het leven van iemand anders gedetailleerd in kaart te brengen. Twitter stelde dat de nieuwe regel juist bedoeld was om mensen te helpen tegen wraak.

Het bedrijf laat in een blog weten dat omdat persoon b de tweets van persoon a niet kan zien, hij daarom weet dat hij geblokkeerd is. Dat zou leiden tot wraakgevoelens. Na een overweldigend protest op het sociale netwerk is het nieuwe beleid echter toch teruggedraaid.

"Nu we de verandering hebben teruggedraaid, kunnen gebruikers weer zien dat iemand hen geblokkeerd heeft. Wij vinden dat geen ideale situatie", aldus het bedrijf.

"Sommige gebruikers zijn net zo bezorgd over wraak na het blokkeren dan wraak daarvoor. In de toekomst zullen we blijven onderzoeken hoe we gebruikers kunnen beschermen tegen mishandeling en wraak."

De oorsprong, kracht en toekomst van Twitter