Microsoft zou Samsung 1 miljard dollar willen betalen als Samsung Windows Phone-toestellen gaat maken.

Dat stelt Eldar Murtazin, een Russische blogger met goede contacten bij onder meer Samsung.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte eerder Windows Phones, maar heeft al geruime tijd geen nieuw toestel meer uitgebracht. Het zet zich volledig in op Android en werkt bovendien aan het eigen besturingssysteem Tizen.

Volgens Murtazin zijn Microsoft en Samsung met elkaar in gesprek over het maken van Windows Phones en zou Microsoft 1 miljard dollar overhebben om de partner over te halen.

Nokia

Momenteel is zo'n 90 procent van de verkochte Windows Phones een Nokia-toestel. Microsoft zal Nokia volgend jaar overnemen en de vraag is wat andere fabrikanten doen als Microsoft een eigen telefoonfabrikant in handen heeft. Ook partijen als HTC en LG geven Windows Phone namelijk nog geen prioriteit.

Eerder deze week ontstonden geruchten dat Microsoft overweegt Windows Phone gratis te maken voor ontwikkelaars van telefoons. Bij Android is dat al het geval. Ook die stap kan een poging zijn meer fabrikanten over te halen smartphones met het besturingssysteem te maken.

Er gaan al langer geruchten over een poging van Microsoft om fabrikanten over te halen hun Androidtoestellen ook uit te rusten met Windows Phone.

Wat zijn de populairste Windows Phone-toestellen?

In welke landen is Windows Phone groter dan de iPhone?