De discussie rond Zwarte Piet zorgde het afgelopen jaar voor minder tweets in Nederland dan onderwerpen als de JSF en Fyra. De Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en AC Milan was de populairste gebeurtenis.

Dat heeft Twitter donderdag bekendgemaakt.

Hoeveel tweets er werden verstuurd tijdens de tweede ontmoeting tussen FC Barcelona en AC Milan, maakt het bedrijf niet bekend. Barcelona kwam in de tweede wedstrijd tegen Milan terug van een 0-2 verlies in de eerste ontmoeting.

Voetbal bleek zoals verwacht de populairste sport in Nederland. Zeven van de tien meest besproken sportmomenten op Twitter in het afgelopen jaar gingen over voetbal.

#storm

Uit de lijstjes blijkt verder dat het weer de gemoederen in 2013 flink heeft beziggehouden. In de categorie 'Conversation Starters' staan #storm en #sneeuw op plek drie en vier. #giro555 staat op de tweede plaats.

Ook in het lijstje met culturele onderwerpen zijn weeronderwerpen te vinden. Naast bijvoorbeeld #troon, Prins Friso en Vrolijk Pasen.

Ondanks de hevige discussie rond Zwarte Piet van afgelopen jaar, werden politieke onderwerpen als de JSF en Fyra meer op Twitter besproken. In de top tien politieke onderwerpen staat Zwarte Piet op de laatste plaats.

Twitter wordt doorgaans veel gebruikt tijdens tv-programma's. Pauw en Witteman was met #penw het meest besproken tv-programma van 2013. De Rijdende Rechter komt op de tweede plek, gevolgd door X-Factor.

Bekijk alle populairste Twitteronderwerpen van het afgelopen jaar

Lees ook: De oorsprong, kracht en toekomst van Twitter