Plattegronden van Nederlandse stations, winkels, musea en stadions zijn vanaf donderdag in Google Maps te vinden.

Dat heeft Google donderdag bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat 'Indoor Maps' in Nederland beschikbaar worden gemaakt.

Op veertien grote treinstations, waaronder Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal, is het mogelijk om te zien waar winkels zich bevinden.

Ook de plattegronden van winkelcentra Hoog Catharijne in Utrecht, Citymall in Almere en alle vestigingen van de Bijenkorf zijn te raadplegen. Daarnaast staat de binnenkant van verschillende Albert Heijn-winkels op Google Maps.

Musea

Ook zijn verschillende musea opgenomen in Indoor Maps. Het gaat onder meer om het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Kröller-Müller. Ook Eindhoven Airport en de Universiteit Twente hebben hun plattegrond beschikbaar gesteld.

Gebruikers van Google Maps kunnen via een correctie-knop zelf doorgeven als informatie niet klopt. De NS zal wijzigingen op stations ook zelf doorgeven aan Google. Indoor Maps worden beschikbaar als de gebruiker inzoomt op een gebouw. 

Indoor Maps is al langer beschikbaar in het buitenland. Volgens Google zijn ruim 10.000 locaties in 17 landen van binnen te verkennen.

App

De iOS-app van Google Maps heeft donderdag een update gekregen die reserveringen voor hotels, restaurants en vluchten in de app toont. Wie bijvoorbeeld zoekt naar een vliegveld en in zijn Gmail een vluchtbevestiging heeft zitten, krijgt zijn vertrektijd te zien.