Huawei komt in april met de Ascend P7, opvolger van het vlaggenschip P6. De telefoon krijgt een beter scherm en mogelijk aluminium behuizing.

Dat meldt althans GSM Arena op basis van een gelekt intern document.

De Ascend P7 zou intern nog bekend staan onder de naam Sophia. Volgens het document krijgt het toestel een 5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Hoger dan het 4,7-inch scherm uit de P6.

De processor zou een quad core HiSilicion Balong 910-chip zijn van 1,6 GHz. Het werkgeheugen komt uit op 2 GB en er zou 16 GB interne opslag beschikbaar zijn met de mogelijkheid dit uit te breiden met een micro-sd-kaart.

Selfie

Huawei zet bij de P7 naar verluidt in op het maken van selfies, foto's en video's van jezelf, met een 8 megapixel-camer aan de voorkant. Het bedrijf belooft "de beste selfievideo's." De camera aan de achterkant krijgt 13 megapixels. Verder beschikt de accu over 2460 mAh, dat was bij de voorganger nog 2000 mAh.

Welke Androidversie de Ascend P7 gaat gebruiken, is onduidelijk. Ook de prijs is niet bekend. Volgens het document ligt de smartphones van de Chinese fabrikant in april in de winkels.

Huawei zet sinds kort groot in op westerse markten en onderscheidt zich vooral met de prijs van telefoons. De P6 had een adviesprijs van 449 euro.

Hoe-ah-wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei

Bekijk details, een video en foto's van de Ascend P6

Hoeveel smartphones verkoopt Huawei?