De nieuwe versie van de nieuwsfeed die Facebook in maart introduceerde is onvoldoende aangeslagen bij gebruikers die hem te zien kregen.

De uitrol van het nieuwe ontwerp is daarom stopgezet, vertellen anonieme bronnen aan AllThingsD.

Facebook kondigde in maart juist nog uitgebreid aan dat het meer nadruk op beeld ging leggen. Oprichter en CEO Mark Zuckerberg zei gebruikers "de beste persoonlijke krant ter wereld" te willen voorschotelen.

Uit gebruikersstatistieken heeft Facebook echter gemerkt dat het nieuwe uiterlijk niet leidde tot extra gebruik van het sociale netwerk. Minder dan 10 procent van de gebruikers kreeg tot nu toe het nieuwe uiterlijk te zien, stellen de bronnen.

Aanpassing

Facebook werkt daarom aan een aangepaste versie van het ontwerp. Dat zal vermoedelijk een soort compromis zijn tussen het oude en nieuwe design. Een woordvoerder van Facebook zegt alleen dat het nieuwe uiterlijk nog wordt getest.

Facebook kondigde onlangs aan zijn algoritme aan te passen, zodat nieuwsartikelen prominenter naar voren komen. Normaal gesproken populaire items als kattenplaatjes en grappige filmpjes, worden voortaan minder belangrijk geacht.

Het sociale netwerk heeft volgens AllThingsD ook ondersteuning voor bewegende gif-afbeeldingen gebouwd. Die functie is echter nog niet ingevoerd, omdat er binnen Facebook discussie is over de impact die zulke bewegende beelden hebben op het uiterlijk van de nieuwsfeed.

De meest besproken personen op Facebook in 2013

Vijf dingen die je moet weten over Facebook