De Xbox One komt mogelijk pas in het derde kwartaal van 2014 in Nederland op de markt. In enkele andere Europese landen is de spelcomputer al sinds november verkrijgbaar.

In augustus werd bekend dat de Xbox One in de landen Nederland, België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland pas in 2014 op de markt zou komen.

Een anonieme bron van Gamereactor weet te melden dat de Xbox One pas in het derde kwartaal van 2014 in de Scandinavische landen op de markt komt. De bron is volgens Gamereactor dezelfde die eerder ook al voor bekendmaking het uitstel van de Xbox One in enkele landen wist te melden. Wat die vertraging voor een verschijning in Nederland betekent is niet duidelijk.

In welke maand van het derde kwartaal de Xbox One verschijnt is ook niet bekend, al verschijnen spelcomputers traditiegetrouw nooit tijdens de zomermaanden, merkt Gamereactor op. Dat zou een lancering in het einde van augustus of in september plausibeler maken, wat neerkomt op een vertraging van negen tot tien maanden.

Lokaliseren

Als reden voor het later verschijnen, noemde Microsoft toen onder meer het 'lokaliseren' van de Xbox One. Dat omvat onder andere het vertalen van games, onlinediensten en Kinect-besturing. De Xbox One kent een aantal stemcommando's waarmee het apparaat onde andere kan worden aangezet. Volgens Microsoft spelen tekorten geen rol bij het uitstellen van de lancering van de spelcomputer.

In november bracht Microsoft de spelcomputer al wel in Duitsland, Frankrijk en Engeland op de markt. Hoewel het mogelijk is de spelcomputer te importeren, moeten gamers daarbij rekening houden met ofwel een interface in het Duits of Frans, of het betalen van games in Britse ponden.

Concurrent Sony bracht in november de Playstation 4 uit, die spelcomputer was wel direct in heel Europa verkrijgbaar.

Lees onze review van de Xbox One

Bekijk ook onze review van de Playstation 4