Bewegingsbesturing van Leap Motion komt in de tweede helft van volgend jaar naar tablets en smartphones. In de toekomst kunnen ook auto's en tv's met de technologie worden bestuurd.

Dat vertelt Michael Buckwald, CEO van Leap Motion, tegen over The Next Web.

Leap Motion is een klein kastje dat gekoppeld kan worden aan een pc. Deze pc kan dan met handbewegingen worden bestuurd.

Volgend jaar komen ook pc's uit die Leap Motion al ingebouwd hebben en vanaf het derde of vierde kwartaal moeten ook de eerste tablets en pc's met Leap Motion uitkomen.

Dat betekent dat het touchscreen niet meer gebruikt hoeft te worden, maar hetmobiele product met handbewegingen boven het scherm kunnen worden bestuurd.

Toepassingen

Leap Motion heeft inmiddels 150 specifieke apps voor het platform en er werken volgens het bedrijf 85.000 ontwikkelaars aan nieuwe apps. De meest bruikbare apps zijn games, maar het bedrijf kijkt verder dan dat.

Voor smartphones en tablets noemt Buckwald de mogelijkheid deze producten aan een tv te koppelen en zo met handbewegingen boven het smartphonescherm de tv te besturen.

"We zijn begonnen met pc's, maar willen aanwezig zijn in tablets en telefoons en in de toekomst in tv's, head mounted displays en zelfs producten als auto's", aldus de CEO.

Het bedrijf maakte dinsdag ook bekend een update uit te rollen naar huidige gebruikers van Leap Motion. Deze update laat het apparaat vingers veel gedetailleerder herkennen waardoor besturing nauwkeuriger wordt.

Lees onze review van Leap Motion