Google laat gebruikers hun eigen beelden uploaden naar Google Maps om deze te gebruiken in Street View.

Dat laat het bedrijf weten in een blog.

Street View-beelden worden tot nu toe alleen door Google gemaakt met speciale voertuigen en camera's. Vanaf nu mogen ook consumenten hun bijdrages gaan leveren.

Door de functie Photo Sphere op een Androidtelefoon of digitale spiegelreflexcamera te gebruiken kunnen panorama's worden gemaakt. Die panorama's wil Google graag hebben.

Door de beelden te uploaden in Google Views kunnen ze met speciale software aan elkaar worden geplakt zodat er een beeld van 360 graden ontstaat. Deze beelden kunnen in Maps worden geladen en worden gebruikt als Street View-beelden.

Vastleggen

Door het uploaden van foto's voor Street View open te stellen, hoopt Google nog niet vastgelegde plekken beschikbaar te maken.

Natuurorganisaties die zich inzetten voor het beschermen van een specifiek gebied zouden bijvoorbeeld foto's kunnen uploaden om de schoonheid van deze natuur te tonen, aldus Google.

"Het geeft fotografen ook de mogelijk de diversiteit van een specifieke locatie te laten zien. Bijvoorbeeld de verschillende momenten op een dag, weersomstandigheden of culturele evenementen", aldus Even Rapoport, product manager Google Maps.

Bekijk de bijzondere voertuigen die Google gebruikt voor Street View-beelden

Een overzicht van bijzondere plekken die recent zijn vastgelegd