Samsung heeft een patent aangevraagd op een transparant scherm dat aan zowel de voorkant als achterkant kan worden bediend. 

In de patentaanvraag omschrijft Samsung diverse manieren waarop besturing via de achterkant van het scherm van pas kan komen.

Zo is het mogelijk in en uit te zoomen zonder dat de hand het zicht op het scherm blokkeert. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het pauzeren of doorspoelen van video en het verplaatsen van apps op het thuisscherm.

Ook acht Samsung het mogelijk om extra informatie bij foto's of berichten te verbergen tot de achterkant van het scherm wordt gebruikt. Dan kan bijvoorbeeld een notitie bij een foto worden getoond.

Tot slot denkt het Zuid-Koreaanse bedrijf over extra beveiligingsmogelijkheden door gebruikers het wachtwoord te laten combineren met handelingen op de voorkant en achterkant van het scherm.

Uitschakelen

Uit de patentaanvraag die in handen is van Patentbolt.com blijkt ook dat de transparantie van het scherm kan worden uitgeschakeld zodat het een normaal scherm lijkt.

Het patent is al in het tweede kwartaal van 2013 aangevraagd in de Verenigde Staten en al daarvoor in Zuid-Korea, maar komt nu pas aan het licht. Of en wanneer het transparante scherm in een product wordt verwerkt, is niet te zeggen. In het patent wordt een smartphone getoond, maar het scherm kan ook worden gebruikt voor andere producten.

Bekijk afbeeldingen uit de patentaanvraag

Hoe Samsung flexibele schermen wil gaan gebruiken