Googles Chromecast krijgt binnenkort een app waarmee lokale videobestanden naar de hdmi-stick kunnen worden gestreamd.

Dat meldt Gigaom. Plex, een gratis mediacenterdienst voor onder andere Windows, OS X en Linux, zou spoedig de Chromecast gaan ondersteunen. 

De toevoeging van Plex aan de huidige selectie Chromecast-apps zou een grote verandering voor Chromecast-bezitters betekenen. Zij krijgen hierdoor de mogelijkheid om content van hun pc of mediacenter naar de tv te streamen.

De aanwijzing is gevonden in de laatste bètaversie van de Plex-software. Een gebruiker ontdekte een bestand met de naam Chromecast.xml dat bepaalt of een videobestand moet worden omgezet voordat deze naar de tv wordt gestreamd.

Het afspelen van lokale content via de hdmi-stick is op dit moment alleen middels een omweg met de Chrome-browser mogelijk. Gebruikers kunnen videobestanden in de Chrome-browser laden en het tabblad vervolgens met een speciale extensie naar de tv streamen.

Chromecast-apps

Eerder meldde Plex dat het bedrijf enthousiast was over de Chromecast en bijbehorende mogelijkheden. Met de app krijgen gebruikers de mogelijkheid om lokale content te bekijken en deze via de app naar de hdmi-stick te streamen. De smartphone of tablet wordt als afstandsbediening gebruikt.

Google is vooralsnog erg terughoudend geweest met het toelaten van Chromecast-apps. Momenteel werken slechts zeven apps met de Chromecast: HBO Go, Pandora, Hulu Plus, Netflix, Youtube, Play Movies en Play Music.

Lees onze review: Goedkope Chromecast is mediaspeler vol potentie