Het aankomende vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5, wordt voorzien van een 2k-resolutie.

Dat blijkt uit gegevens die zijn opgedoken in een benchmarktest. Het betreffende toestel met typenummer SM-G900S zou de Galaxy S5 zijn.

De benchmarktest laat een resolutie van 2560 bij 1440 pixels zien. Eerder gingen geruchten dat Samsung aan nieuwe oled-schermen met eenzelfde resolutie werkt. Het kleinste formaat van dit type scherm zou 5 inch zijn, maar een specifiek schermformaat is niet uit de benchmarkdata te halen.

Uit diezelfde data blijkt dat de Galaxy S5 ook een verbeterde Qualcomm Snapdragon 800-chip en Android 4.4 KitKat krijgt. De 3g-versie van de smartphone krijgt veelal Samsungs eigen Exynos-chip. Of beide chips ook 64-bit zijn, valt tevens niet uit de benchmarkdata te halen.

Typenummer

Het typenummer van het betreffende toestel is verwant aan de Galaxy Round, Samsungs smartphone met een gebogen scherm. Het gerucht gaat dat de Galaxy S5 in twee varianten beschikbaar komt: een plastic model met een normaal oled-scherm en een aluminium variant met een gebogen oled-scherm.

Het is mogelijk dat het typenummer van het onbekende toestel wijst op de aluminium versie van de Galaxy S5 met een gebogen scherm.

De verwachting is dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung in het eerste kwartaal van 2014 wordt gelanceerd.

Bekijk een overzicht van alle geruchten over de Galaxy S5

Bekijk een video van de Galaxy Round