LG zal de gebogen smartphone G Flex niet meer dit jaar in Nederland uitbrengen. Wel richt het bedrijf zich op een bredere uitrol en gelooft het in de nieuwe vorm. In 2015 moet 12 procent van alle smartphones gebogen zijn.

Dinsdagnacht maakte LG bekend dat de G Flex naast in thuisland Zuid-Korea ook in Singapore en Hong Kong verkocht zal worden.

Nederland komt voorlopig nog niet aan de beurt. LG Nederland bevestigt dat de telefoon in ieder geval niet meer dit jaar verkrijgbaar zal zijn. Eerder werd wel gemeld dat de gebogen telefoon nog dit jaar in de Franse winkels zal liggen.

"Ik hoop dat we de komst binnenkort kunnen aankondigen", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Toekomst

LG ziet de G Flex niet als eenmalig product. Het geloof in de gebogen vorm en Ramchan Woo, hoofd LTE-producten bij LG, voorspelt tegenover Slashgear dat in 2014 zo'n 12 procent van alle verkochte smartphones gebogen zullen zijn.

In 2018 moet dat zelfs 40 procent zijn, hoewel onduidelijk is waar Woo de voorspelling op baseert.

LG stelt dat de productie en ontwikkeling van gebogen telefoons nu een stuk sneller kan gaan. Het bedrijf is drie jaar bezig geweest met de G Flex omdat het hele productieproces aangepast moest worden.

Naast de gebogen behuizing, moet het paneel flexibel zijn en ook de laag glas over het paneel heen. Bovendien is de accu van de G Flex heel anders opgebouwd dan normale accu's.

Flexibele telefoons

Hoewel de G Flex officieel niet flexibel is, kan hij door druk uit te oefenen recht worden gebogen. Echte flexibele telefoons komen er ook aan, stelt Woo. Daaraan wordt nu gewerkt.

Echt opvouwbare schermen laten nog wel even op zich wachten, denkt Woo. De experts bij LG Display stellen volgens hem dat het nog een jaar of tien duurt voor er echt flexibele schermen in productie gaan. 

Bekijk alle details en foto's van de G Flex

Bekijk een video van de zelfhelende behuizing van de smartphone