Klanten van Bol.com krijgen hun bestelling voortaan in Google Now te zien. De webwinkel is als eerste Nederlandse retailer aan de slimme zoekassistent toegevoegd.

Dat bevestigt Bol.com tegenover NUtech. Google Now, een dienst die speciale kaarten met informatie aan de gebruiker laat zien, biedt al langer de mogelijkheid om internationale bestellingen te volgen.

Bol.com is de eerste Nederlandse online winkel die aan Google Now is toegevoegd. De informatiekaart van Bol.com laat onder andere het verzonden product, de datum van de verzending en knoppen voor het bekijken van de e-mail en traceren van pakketje zien.

De informatie wordt uit de verzonden e-mails van Bol.com gehaald.

"Google Nederland heeft Bol.com gekozen om als eerste online retailer aan Google Now toe te voegen", aldus Bol.com.

Het is voor Nederlandse Google Now-gebruikers al langer mogelijk om dergelijke informatiekaarten te bekijken, onder andere van Amazon en Threadless.

Assistent

Google Now is beschikbaar voor Android, iOS en Chrome OS. De slimme zoekassistent van Google gaat een steeds belangrijkere rol spelen in producten van Google, waaronder Android en Google Glass.

De dienst wil automatisch relevante informatie voor de gebruiker tonen, op basis van recente zoekopdrachten, ontvangen e-mails en de locatie. Zo meldt Google Now automatisch als een vlucht vertraging heeft, een ongeluk op de weg is gebeurd of een interessante locatie in de buurt is, zoals een museum of natuurmonument.

Volgens geruchten wordt Google Now een belangrijk onderdeel van de vermeende smartwatch van Google die volgend jaar moet uitkomen. Met Now zou de zoekgigant zich onderscheiden van concurrenten.