Super Mario 3D World is de ideale combinatie van de 2d en 3d platformgames uit de reeks. Het spel heeft korte, bondige levels vol met uitdagingen en creativiteit.

Lees de uitgebreide review op NUtech

De graphics van Super Mario 3D World vallen in positie zin op. Het spel is in hd te spelen en de kleuren spatten van het scherm af. De lichteffecten zijn indrukwekkend en alle objecten lijken van 'echt' materiaal gemakt te zijn.

Het spel is natuurlijk niet zo realistisch als de laatste Call of Duty of Assassin's Creed, maar alles oogt haarscherp en kleurrijk als een Pixar-film die tot leven komt.

Zowel nieuwe spelers als ervaren gamers kunnen met het spel uit de voeten. De opzet blijft namelijk hetzelfde, maar alle levels vrijspelen kost veel tijd en moeite. Meer dan in vorige versies.

Poezenpak

Uiteraard heeft Nintendo ook het een en ander vernieuwd. Zo is er een kattenpak waarmee Mario korte tijd op muren kan klimmen wat noodzakelijk is om sommige levels helemaal te voltooien.

Ook kan je in het schild van de Koopa-schildpad kruipen en rondrollen of een masker van Goomba opzetten om zo niet op te vallen. Er zijn ontelbare items die van elk level een verrassing maken.

De multiplayermodus is vermakelijk en noodzakelijk omdat een online modus ontbreekt. Het is voor het eerst dat vier speler tegelijk kunnen spelen in een driedimensionale Mario-platformer. Helaas levert dat al snel chaos op, vooral in de latere levels.

Conclusie

Super Mario 3D World is niet de meest vernieuwende game in de reeks, maar het zal alle spelers een voldaan gevoel geven. Het is een viering van alles wat Mario-games zo leuk en goed maakt.

Een titel die iedere Nintendo-liefhebber dit najaar wil en moet spelen, zonder dat je het idee hebt iets vernieuwends te ervaren. Super Mario 3D World is vanaf vrijdag 29 november verkrijgbaar voor de Wii U.

Bekijk beeld en lees de uitgebreide review op NUtech