Het bedrijf Laforge Optical claimt te werken aan een concurrent van Google Glass, die ongeveer 400 dollar moet gaan kosten.

Dat meldt Venturebeat.

De slimme bril zou dezelfde mogelijkheden bieden als Google Glass, maar dan voor een veel lagere prijs. De bril kan notificaties tonen van bijvoorbeeld Twitter of Facebook, filmpjes en foto's maken of routeaanwijzingen geven. Daarnaast kunnen er glazen op sterkte besteld worden die in verschillende vormen gesneden kunnen worden.

Om tot een lagere prijs te komen koos het bedrijf voor een andere opzet dan Google. De bril moet verbonden worden met een smartphone, waar een app opstaat die de bril van alle informatie voorziet. Dat betekent dat de bril zelf geen processor aan boord heeft. Wel zit er een bluetooth-antenne in het montuur, een accu en uiteraard een projector en een camera.

Het bedrijf wil de bril binnen een week aan een select aantal mensen te koop aanbieden  voor een prijs van 200 dollar. Niet lang daarna willen ze een een Kickstarter-campagne starten, waar de bril gekocht kan worden voor 400 dollar.

Vijf alternatieven voor Google Glass

12 vragen en antwoorden over Google Glass