Samsung zal de Galaxy S5 al in januari in massaproductie nemen en komt in het voorjaar met twee verschillende versies.

Dat meldt althans het doorgaans goed ingelichte ET News op basis van anonieme bronnen.

De Galaxy S5 zou een 64-bit Samsung Exynos-chip of een Snapdragon-processor krijgen. Bij de Galaxy S4 hebben landen ook verschillende processoren. 

De iPhone 5S heeft ook een 64-bit processor en dat zorgt voor meer rekenkracht die momenteel in de praktijk nog weinig wordt gebruikt. Wel zijn de smartphones daarmee beter voorbereid op toekomstige zware apps.

Specificaties

Verder wordt verwacht dat het nieuwe toestel een 16-megapixel camera heeft en beschikt over 3 GB aan werkgeheugen. Bij de meeste toestellen is dat 1 of 2 GB. De accu zou een capaciteit van 4000 mAh hebben.

De Galaxy S5 draait volgens de bronnen op het nieuwe Android 4.4 en mogelijk een aangepaste versie van de Touchwiz-software van Samsung zelf.

Aluminium

Opvallend is dat de S5 volgens de bronnen uitkomt in twee varianten. Een plastic model met een normaal oled-scherm en een aluminium variant met een gebogen oled-scherm zoals in de Galaxy Round.

Dat zou wel de tegenstrijdige berichten verklaren die de afgelopen tijd de ronde doen. Er gaan zowel geruchten over een plastic als over een aluminium opvolger van de S4.

De Galaxy S5 zou al in januari in massaproductie gaan terwijl de telefoon pas in april of mei wordt uitgebracht. Normaal begint de massaproductie dan pas in maart of april. Samsung loopt dus voor op schema. Of dit betekent dat de telefoon eerder gelanceerd wordt, is onduidelijk.

Volgens de bronnen zal Samsung in januari maximaal een miljoen exemplaren produceren terwijl dat er in februari al zes miljoen moeten zijn.

Op basis van andere bronnen weet ET News woensdag ook nog te melden dat er een nieuwe versie van de smartwatch Galaxy Gear aankomt. Direct na de lancering in september gingen er al geruchten dat Samsung al aan een opvolger zou werken. De nieuwe Gear wordt volgens ET News tegelijk met de S5 gelanceerd.

Bekijk alle geruchten over de Galaxy S5

Bekijk foto's en alle details van de gebogen Galaxy Round

Lees onze review van de Galaxy Gear