Apple zou bijna vier miljoen exemplaren van de iPad Mini 2 hebben besteld. Productieproblemen bij het maken van de tablet zouden grotendeels verholpen zijn.

Dat meldt Digitimes op basis van Taiwanese leveranciers van onderdelen. De iPad Mini 2 kwam wat later uit dan de gelijktijdig aangekondigde iPad Air.

Productieproblemen en een tekort aan componenten, waaronder het retinascherm, zouden daar de oorzaak van zijn. Die problemen zouden geleidelijk verholpen zijn, Apple zou daarom bijna vier miljoen exemplaren van de iPad Mini 2 besteld hebben.

Minder leveringen

Analisten meldden eerder dat Apple voor de doorgaans lucratieve maanden november en december twee miljoen exemplaren van de iPad Mini 2 beschikbaar zou hebben. Doel was om het verscheepte aantal iPads Mini 2 in het eerste kwartaal van 2014 naar ruim vierenhalf miljoen te verhogen.

Door dat aantal nu al te benaderen bestelt Apple meer exemplaren van de iPad Mini 2 dan van de eerste iPad Mini zonder retinascherm. Die wordt ook nog steeds door Apple verkocht, enkel in 16 gb-uitvoering en met een adviesprijs die honderd euro onder die van de iPad Mini 2 ligt.

Lees onze review van de iPad Mini 2

Bekijk ook onze review van de iPad Air