Microsoft vermoedt dat de NSA ook ingebroken heeft op de servers van het bedrijf en zal daarom op korte termijn het dataverkeer gaan versleutelen.

Dat melden althans bronnen aan the Washington Post.

Vorige maand werd bekend dat de NSA direct het verkeer van en tussen servers bij Google en Yahoo aftapte. Microsoft denkt dat dit ook bij hen is gebeurd.

Documenten in handen van the Washington Post suggereren dat er toegang is verkregen tot verkeer van Hotmail en Windows Live Messenger. De krant vermeldt daarbij dat het geen waterdicht bewijs is.

De top van Microsoft maakt zich toch ernstige zorgen en zal volgens de anonieme bronnen nog deze week bij elkaar komen om te bepalen welke versleuteling er doorgevoerd zal worden en wanneer dit kan gebeuren.

Eerder deze maand bevestigde Microsoft dat het serverkeer niet versleutelde. De inzet om het verkeer extra te beveiligen volgt op diverse beveiligingsinitiatieven bij Google, Yahoo en Facebook.

Aftappen

De geheime dienst NSA zou grote techbedrijven al jaren aftappen en zo gebruikers van hun diensten in de gaten kunnen houden. In juli werd overigens nog gesuggereerd dat Microsoft de NSA zou helpen bij het aftappen van het internetverkeer. Dat bleek toen uit documenten van klokkenluider Edward Snowden.

Hoe hielp Microsoft NSA bij het afluisteren?

Hoe werkt het aftappen en is het legaal?