Blackberry wil zijn chat-app BBM voorinstalleren op Android-smartphones en richt zich voornamelijk op opkomende markten als Azië en Afrika.

Dat meldt Crackberry. Fabrikanten als Vercross, IMO, Micromax, Mito, Snexian, Spice, die hardware leveren voor verschillende merken, gaan BBM voortaan voorinstalleren op hun smartphones. Hierdoor hebben gebruikers vanuit de doos beschikking over de chat-app van Blackberry.

De smartphones zijn voornamelijk bedoeld voor inwoners van Afrika, India, Indonesië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. 

"Het is duidelijk dat consumenten BBM als een belangrijke app voor het voeren van conversaties zien", aldus Andrew Bocking van Blackberry.

Chatkanalen

Blackberry heeft zijn populaire chat-app daarnaast uitgebreid met speciale chatkanalen. Dit geeft BBM-gebruikers de mogelijkheid om eigen chatkanalen op te richten.

Iedereen kan zich op publieke kanalen inschrijven. De beheerder kan verschillende opties in- of uitschakelen waarmee de communicatie binnen het chatkanaal kan worden beïnvloed, zoals de periode wanneer gechat kan worden.

De feature is vooralsnog alleen beschikbaar in de bètaversie van BBM, maar wordt spoedig naar Android en iOS uitgerold. 

BBM

Blackberry Messenger laat gebruikers via verschillende platformen gratis met elkaar communiceren. De online berichtendienst, ook wel bekend als BBM, moet een concurrent voor WhatsApp worden. 

Ook beschikt elke Blackberry Messenger-gebruiker over een eigen unieke code die als contactinformatie kan worden gebruikt. Hierdoor is het niet noodzakelijk om mobiele nummers of e-mailadressen uit te wisselen.

Blackberry: diepe dalen en hoge pieken

Bekijk zes andere alternatieven voor Whatsapp