In een nieuw reclamefilmpje laat Microsoft de Chromebook van Google belachelijk maken door de de mensen van het tv-programma Pawn Stars.

Waar eerder de iPad het al moest ontgelden in reclamefilmpjes van Microsoft is nu de Google Chromebook aan de beurt.

Die laptops gemaakt door verschillende fabrikanten gebruiken Chrome OS, een besturingssysteem gebaseerd op Google-browser Chrome. Chromebooks werken daarom alleen optimaal als ze verbonden zijn met internet, iets dat de eigenaren van het pandjeshuis uit tv-programma Pawn Stars in de reclame gebruiken om de draak met de laptop te steken.

Scroogled

"Wanneer je geen internetverbinding hebt, is de laptop eigenlijk maar een baksteen", aldus de uitbater van het pandjeshuis. Daarna wijst hij op het logo van de Chromebook en merkt op dat dat betekent dat het geen echte laptop is. Die heeft volgens de man Windows en Office.

Als de laptop wel een internetverbinding heeft moeten gebruikers volgens de lommerd vrezen voor het volggedrag van Google. "Ze volgen je gedrag om meer advertenties te kunnen verkopen", klinkt de boodschap.

"Scroogled" noemt de man in de reclame het, een term die Microsoft gebruikt in een anti-Google-campagne. Een week geleden begon Microsoft bijvoorbeeld een anti-Chrome mok te verkopen. De mok zou populair zijn onder Google-medewerkers.

Bekijk de reclamevideo

Lees ook vijf dingen die je moet weten over Chrome OS