Nokia heeft in de eerste reclamevideo voor de Lumia 2520-tablet flink uitgehaald naar de iPad Air van Apple.

In de reclame voor de Lumia 2520 stelt Nokia dat zijn eerste tablet veel beter is dan de iPad Air.

In de video is een iPad Air-gebruiker te zien die zijn Macbook erbij pakt om aan een document te werken. Op die manier benadrukt het Finse bedrijf dat de eigen tablet is uitgerust met een toetsenbord. 

Apple levert zelf geen toetsenbord bij de iPad. Er zijn wel varianten van derden beschikbaar. Bij Nokia moet het toetsenbord ook los worden aangeschaft.

Accu

Ook gaat de accu van de Air volgens de reclame sneller leeg dan bij de Lumia 2520. Uit de eerste reviews in Amerikaanse media blijkt echter dat de tablets een nagenoeg gelijke accuduur hebben. Wel beschikt het losse toetsenbord over een eigen accu die de duur flink verlengt.

Bovendien onderscheidt de Lumia 2520 zich met de mogelijkheid extra snel op te laden en noemt Nokia de beschikbaarheid van Microsoft Office als voordeel.

Microsoft plaatste de afgelopen maanden regelmatig video's waarin het de iPad aanvalt en vergelijkt met Windows 8-tablets. Ook Nokia, dat binnenkort door Microsoft wordt overgenomen, lijkt dus niet vies van een venijnige video.

Bekijk de video's waarin Microsoft de draak steekt met de iPad

Lees onze review van de iPad Air

Bekijk onze eerste ervaring met de Lumia 2520