Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Netflix

6 procent van Nederlanders gebruikt Netflix

Ongeveer 6 procent van de Nederlanders heeft momenteel een abonnement op Netflix. Ruim de helft kent de streamingdienst niet.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat blijkt uit onderzoek van NUtech.

42 procent van de mensen geeft aan bekend te zijn met Netflix, dat in september in Nederland werd gelanceerd. Maar liefst 57 procent heeft nog nooit van de dienst gehoord.

In totaal wordt het aanbod van Netflix door zo'n 6 procent van de Nederlanders gebruikt.

Maurice de Hond van Peil.nl ondervroeg in opdracht van NUtech ruim tweeduizend Nederlanders over video on demand-diensten. Een op de vijf Nederlanders gebruikt dergelijk aanbod. Het merendeel van de mensen die on demand-diensten gebruikt bekijkt het aanbod via de settopbox van providers als KPN, Ziggo of UPC.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Maurice de Hond. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Netflix staat op de tweede plaats en is in slechts twee maanden dus flink in opkomst. Het verslaat bijvoorbeeld het on demand-aanbod van Apple via iTunes en de Apple TV en dat van Pathé Thuis.

Prijs

Over de prijs van Netflix zijn de meningen verdeeld. Van de mensen die bekend zijn met de dienst vindt ongeveer een derde de prijs van 7,99 euro per maand te veel. Nog eens ruim een derde vindt het bedrag precies goed en 14 procent noemt de prijs zelfs goedkoop.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Maurice de Hond. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Voor 7,99 euro krijgt een gebruiker onbeperkt toegang tot de films, series en documentaires op Netflix.


Lees meer over:

Netflix

Aanbevolen artikelen