De startup Garuda Robotics wil vloten van drones gaan leveren aan bedrijven, overheden en hulpverleners.

Dat liet oprichter Pulkit Jaiswal weten tijdens conferentie in Jakarta, zo meldt Techinasia.com.

Het bedrijf bestaat pas vijf maanden, maar voert al gesprekken met potentiële klanten. Jaiswal wil vloten bestaande uit drones leveren voor verschillende doeleinden.

Overheden, bedrijven en hulpverleners zouden de drones kunnen gebruiken voor het inspecteren van de infrastructuur van olie- en gasbedrijven, reddingsoperaties, het afgeven van eten of medicijnen of het monitoren van natuurgebieden.

Negatief imago

Volgens de oprichter zijn er veel meer specifieke taken mogelijk, maar zijn dit de dingen waar hij zich nu op wil richten. "Drones hebben een negatief imago, maar we willen drones langzaam veranderen in tastbare producten waaraan het publiek kan wennen en die ze kunnen accepteren."

Jaiswal stelt dat hij vloten van drones kan bouwen aangepast aan de wensen van de klant. Deze vloten kunnen bestaan uit kleine robotdrones die in een handpalm passen en grotere quadcopters met een doorsnede van 40 centimeter.

Programmeren

Ook levert het bedrijf software mee om de drones in de gaten te houden en eenvoudig via een grafische interface te programmeren. Zo kunnen drones specifieke gebieden vermijden en automatisch botsingen voorkomen. Als ze eenmaal geprogrammeerd zijn, vliegen ze volledig autonoom.

Hoe de drones er precies gaan uit zien en uit welke onderdelen ze bestaan, heeft Jaiswal nog niet bekendgemaakt. We liet hij volgens Techinasia.com weten dat de diensten voor minimaal 100.000 dollar worden aangeboden plus een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Het bedrijf wil de komende tijd anderhalf tot twee miljoen dollar ophalen om uit te breiden in Azië. 

Bekijk de vijf meest indrukwekkende drones

Een overzicht van het nieuws rond drones