Wikipedia dreigt een pr-firma aan te klagen als die niet stopt met het maken van aanpassingen in opdracht van zijn cliënten.

De online encyclopedie heeft een brief gestuurd waarin het eist dat Wiki-PR de praktijken stopt.

Het maken van betaalde wijzigingen in Wikipedia is in strijd met de algemene voorwaarden van de site. Eerder blokkeerde Wikipedia al meer dan 250 accounts van Wiki-PR.

Advocaat Patrick Gunn van Wikipedia schrijft in een brief aan CEO Jordan French van Wiki-PR dat hij doorging met het aanbieden van betaalde wijzigingen aan de encyclopedie terwijl hij tegelijk tegenover Wikipedia stelde het gedrag van het bedrijf te zullen bijstellen.

Verontrustend

"Dit is zeer verontrustend en suggereert dat Wiki-PR de blokkade omzeilt terwijl het stelt samen te zullen werken met de gemeenschap om zich hieraan te houden", schrijft Gunn.

Stopt Wiki-PR niet onmiddellijk met het aanpassen van Wikipedia-artikelen, dan volgen "juridische stappen", stelt Wikipedia.

In oktober stelde French van Wiki-PR tegenover Cnet dat zijn bedrijf ook veel gratis aanpassingen aan Wikipedia maakt, "omdat het interessant en behulpzaam voor de Wikipedia-gemeenschap is".