Apple heeft de productie van de iPhone 5C opnieuw teruggeschroefd. De nieuwe smartphone verkoopt slechter dan aanvankelijk gedacht.

Dat meldt de Chinese website C Technology. De website heeft eerder nieuws over de iPhone 5S en 5C gepubliceerd dat later juist bleek te zijn.

Fabrikanten Foxconn en Pegatron zouden per dag 90.000 in plaats van 150.000 iPhone 5C's fabriceren. De Chinese website meldt dat de productie van de iPhone 5C bij Pegatron sinds de lancering met ongeveer 75 procent is teruggeschroefd.

Ook de prijzen van de iPhone 5C in de illegale verkoop dalen. Volgens C Technology zouden veel Chinese verkopers de plastic iPhone met verlies verkopen om de smartphone aan potentiële klanten te slijten.

iPhone 5S

Apple blijft de iPhone 5C naar alle waarschijnlijkheid ook volgend jaar produceren, maar in kleinere aantallen. De vraag naar de iPhone 5S zou daarentegen weer zo groot zijn dat Apple de bestellingen voor het vierde kwartaal heeft opgevoerd. 

Apple bracht de iPhone 5C en iPhone 5S eind september op de markt in diverse landen waaronder de Verenigde Staten, China en een aantal grote Europese markten. In Nederland liggen de nieuwe iPhones sinds 25 oktober in de winkels.

Wat is het verschil tussen de iPhone 5S, 5C en 5?

Lees onze review: Nieuwe plastic iPhone 5C met oude specs

Bekijk onze review: iPhone 5S kijkt vooruit