Hyves heeft een downloadpagina online gezet waarmee gebruikers hun tot het eind van het jaar hun foto's, video's, blogs en krabbels kunnen downloaden.

Op de downloadpagina staat te lezen dat Hyves-gebruikers die voor 29 november een aanvraag indienen uiterlijk 31 december een downloadlink ontvangen.

Daarmee kunnen alle krabbels, wie wat waars, blogs, foto's en video's gedownload worden, naast de persoonlijke gegevens. De downloadpagina laat zien hoeveel informatie, foto's en video's de gebruiker nog op Hyves heeft staan.

Enkel accounts van mensen die actief games spelen op Hyves blijven bestaan en alleen die gebruikers kunnen na 2 december nog inloggen. Alle andere profielen worden verwijderd, na eventuele uitlevering van de profielen. Hyves verwacht tot het eind van het jaar bezig te zijn met het ter download aanbieden van die gegevens.

Hyves maakte in oktober bekend te stoppen als sociaal netwerk, nadat de site door zijn gebruikers al steeds meer als spellensite gebruikt werd.

Hyves is eigendom van Telegraaf Media Groep (TMG), dat de site in 2010 voor 43,7 miljoen euro overnam. In maart van dit jaar schreef TMG 36 miljoen euro af op de waarde van Hyves, na grote verliezen in 2012.

Hoe populair is Hyves nog onder tieners?

Bekijk de geschiedenis van Hyves