Motorola heeft een budgettoestel met een prijs van 199 euro aangekondigd.

De Moto G zal direct in Nederland beschikbaar zijn. Een Nederlandse prijs is nog niet officieel bekend, maar die zal waarschijnlijk gelijk zijn aan de Duitse prijs van 199 euro.

Het scherm van 4,5 inch heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor is een quadcore Snapdragon 400 van 1,2 GHz en het toestel heeft camera's van 5 en 1,2 megapixel. De accu van 2.070 mAh moet het volgens Motorola een hele dag uithouden.

Bij de presentatie van de telefoon stelde Motorola dat volgend jaar 500 miljoen mensen ter wereld een telefoon van minder dan 200 dollar zullen kopen. Die doelgroep wil het bedrijf aanspreken met de Moto G.

Android

De smartphone draait op een min of meer kale versie van Android 4.3. Motorola belooft bovendien dat er in januari een update naar Android 4.4 aankomt.

De diensten van Google zijn allemaal onaangetast beschikbaar. Volgens Motorola zijn wel aanpassingen gemaakt die de accuduur en snelheid verbeteren. Volgens het bedrijf is het toestel daardoor sneller dan de Samsung Galaxy S4, die ruim drie keer zo duur is.

Ook de camera-app is aangepast. Deze is zeer minimalistisch en verbergt daarom de meeste instellingen.

Het toestel is spatwaterdicht, door een nanocoating die aan de buiten- en binnenkant van het toestel is aangebracht. 

Kleuren

Net als de eerder gepresenteerde Moto X, die alleen in de VS beschikbaar is, is de Moto G beschikbaar in een reeks felle kleuren. De achterkant van de smartphone is vervangbaar, zodat de telefoon verschillende kleuren kan krijgen.

"Klanten zijn het zat dat hun telefoon eruit ziet als die van alle anderen", zei Charlie Tritschler, productmanager van de Moto G.