Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaar UPC, is in gesprek met Intel om zijn nog niet gelanceerde tv-dienst over te nemen.

Dat stellen drie bronnen van persbureau Bloomberg. De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Het bedrijf zou het systeem buiten de VS willen inzetten. Liberty Global is het grootste kabelbedrijf van Europa, met aanbieders in meer dan tien landen. In Nederland is het eigenaar van UPC en heeft het 28,5 procent van de Ziggo-aandelen in handen.

Intel werkt aan een tv-dienst die het mogelijk zou moeten maken om via internet live televisie te kijken. Eigenlijk had de dienst, inclusief eigen settopbox, al eind 2013 op de markt moeten komen.

De dienst met de naam OnCue zou echter zijn vertraagd omdat Intel moeite heeft om deals te sluiten met zenders en andere aanbieders van programma's. Intel wil zowel live televisie als on-demand-programma's aanbieden.

Verizon

In oktober ging het gerucht dat de Amerikaanse provider Verizon de dienst zou willen overnemen. Intel wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten.

De settopbox van Intel wordt ontworpen door een team van 2500 medewerkers onder leiding van de Nederlander Erik Huggers. Hij was eerder bestuurder bij de BBC.