Whatsapp zou volgens geruchten aan een versie van zijn chatapp voor Firefox OS werken. De geruchten worden door Whatsapp echter ontkend.

Spaanse telecomprovider Telefónica, die in Spaanstalige landen al enkele smartphones met Firefox OS aanbiedt, meldde eerder dat Whatsapp naar Firefox-toestellen zou komen. De introductie van Whatsapp voor Firefox OS zou moeten samenvallen met die van Firefox-toestellen van Sony en LG.

Whatsapp ontkent de geruchten bij monde van zijn hoofd business, Neeraj Arora, meldt Whatsappen.nl. Niet alleen zou er momenteel geen versie van Whatsapp voor Firefox OS in ontwikkeling zijn, er zouden helemaal geen plannen zijn het systeem te ondersteunen.

Firefox OS

Firefox OS is een open source alternatief voor Android en wordt ontwikkeld door browsermaker Mozilla. Apps voor Firefox OS moeten allemaal in de browser kunnen draaien en zijn zogenoemde web-apps.

Whatsapp is op platformen als Android, iOS en Windows Phone verkrijgbaar als app, een webversie van Whatsapp bestaat nog niet.

Een webversie van Whatsapp voor Firefox OS zou een deur voor een algemene webversie van de chatapp. Het gebruik van Whatsapp vanaf de computer is een veelgehoorde wens, chatapps als Google Hangouts en Apple iMessage staan dit wel toe.

Bekijk de 6 beste alternatieven voor Whatsapp