Het bestuur van Blackberry zou het in delen verkopen van het bedrijf niet zien zitten. Veel divisies zijn daarvoor teveel met elkaar verstrengeld.

Als Blackberry zijn verschillende divisies inderdaad aan meerdere bedrijven verkopen, zou dat door die verstrengeling waardeverlies oplopen, zeggen bronnen tegenover Reuters.

Het opdelen van het bedrijf zou op dit moment niet in het belang van het bedrijf en zijn aandeelhouders en medewerkers zijn. Verschillende bedrijven zouden interesse in Blackberry of delen van het bedrijf hebben.

Onder andere Microsoft, Intel, Apple, Google en Lenovo zouden interesse hebben getoond in delen van Blackberry of patenten van het bedrijf.

Overheid

De Candadese regering zou zo'n overname moeten onderzoeken, wat volgens het bestuur lang zou duren en de onzekerheid alleen maar zou verlengen. Een eventuele overname door het Chinese Lenovo zou al door de Canadese regering gedwarsboomd zijn.

Blackberry kondigde maandag aan niet overgenomen te worden, en onder een tijdelijke CEO op zoek te gaan naar een vervanger voor vertrokken oud-baas Thorstein Heins.

Het Canadese bedrijf ontving 1 miljard aan investeringen. Blackberry overwoog voorheen een verkoop, na een tegenvallend kwartaal begon het bedrijf met een grote reorganisatie.

Bekijk de geschiedenis en toestellen van Blackberry sinds 1999