Ook Facebook is mogelijk geïnteresseerd in een overname van telefoonfabrikant Blackberry. Vertegenwoordigers van de bedrijven zouden vorige week in Californië gesprekken hebben gevoerd.

Hoe serieus die gesprekken waren is niet duidelijk. Noch Facebook, noch Blackberry wilde reageren tegenover de Wall Street Journal.

Blackberry, dat al tijden te kampen heeft met teruglopende verkoopcijfers, is al enige tijd actief op zoek naar een overname. Facebook is niet de enige geïnteresseerde: eerder deze maand deden al berichten de ronde dat Lenovo een overname zou overwegen. Ook de oprichters van Blackberry, Mike Lazaridis en Douglas Fregin, zouden een bod overwegen, evenals voormalig Apple-CEO John Sculley.

Facebook probeert al enige tijd voet aan de grond te krijgen op de telefoonmarkt. Het ontwikkelde Facebook Home, een besturingssysteem voor smartphones op basis van Android. HTC bracht als eerste een 'Facebooktelefoon' uit, maar de telefoon kreeg veel negatieve reacties en verkocht slecht. Andere telefoonfabrikanten hebben samenwerking met Facebook vooralsnog afgewezen.

Lees onze review van Facebook Home: onaantrekkelijke Android-skin

Bekijk de reputatie en toestellen van Blackberry sinds 1999