Van Grand Theft Auto 5 zijn tot op heden bijna 29 miljoen exemplaren verscheept naar retailers. 

Dat meldt uitgever Take-Two bij het bekendmaken van zijn meest recente kwartaalcijfers. Mede door de verkoopcijfers van GTA 5 heeft Take-Two zijn omzetverwachting voor heel fiscaal 2014 verhoogd van 2,2 miljard naar 2,3 miljard dollar. Exacte verkoopcijfers zijn nog niet bekend, het gaat enkel om uitgestuurde zendingen naar retailers. Wel heeft de game voorganger GTA 4 al ingehaald qua aantal verscheepte exemplaren.

GTA 5 lanceerde op 17 september voor Xbox 360 en PlayStation 3 en brak het record van snelst verkopend entertainmentproduct ooit door binnen drie dagen een miljard dollar aan omzet te genereren. De vorige recordhouder, Call of Duty: Black Ops 2, deed daar vijftien dagen over.

Verlies

De verkopen van GTA 5 zijn echter niet meegenomen in de officiële cijfers betreffende het kwartaal dat liep van 1 juli tot en met 30 september. Dit vanwege het feit dat GTA Online, het multiplayergedeelte van de game, pas in het nieuwe kwartaal lanceerde. Als gevolg noteert Take-Two volgens GAAP-regelgeving een verlies van ruim 124 miljoen dollar. Wordt GTA 5 wel meegenomen in de winst, dan bedraagt deze ruim 325 miljoen dollar vergeleken met ruim 10 miljoen dollar dezelfde periode het jaar daarvoor.

Fiscaal 2015

Voor het volgende fiscale jaar, dat voor Take-Two begint op 1 april 2014, heeft de uitgever meerdere titels gepland staan. In totaal zegt het bedrijf aan meer dan tien unieke games te werken voor de volgende generatie consoles, waaronder zowel spellen in bekende franchise als geheel nieuwe IP's.