Apple voert afrondende gesprekken met fabrikanten voor de productie van het flexibele scherm van de iWatch. LG zal waarschijnlijk een deel van deze productie op zich nemen. Samsung valt buiten de boot.

Dat meldt de Koreaanse krant Korea Herald dinsdag op basis van anonieme bronnen.

Apple zou gesprekken voeren met LG Display, Ritdisplay en Japan Display. De eerste twee zullen volgens de bronnen hoogstwaarschijnlijk de productie gaan verzorgen.

LG Display zal daarbij verantwoordelijk zijn voor het kleinste deel. Japan Display doet niet mee omdat het de capaciteit nog niet heeft. Ritdisplay zal de belangrijkste leverancier van de schermen voor de iWatch worden, zoals eerder ook al werd gemeld.

De smartwatch van Apple is nog niet bevestigd, maar er gaan al lange tijd hardnekkige geruchten. Het horloge wordt eind 2014 verwacht en moet gemaakt worden van een flexibel oled-scherm dat door de gebruiker gebogen kan worden.

Ook de Korea Herald, dat goede bronnen heeft bij Koreaanse bedrijven als Samsung en LG, spreekt daar nu weer van.

Samsung

Samsung Display zal de schermen niet gaan leveren omdat moederbedrijf Samsung Electronics de oled-productie voor de eigen producten wil bewaren. Bovendien zou Apple niet willen dat Samsung al vroeg informatie over de iWatch in handen krijgt, aldus de anonieme bronnen. Apple heeft volgens hen wel een gesprek gehad bij Samsung, maar dat is op niets uitgedraaid.

LG Display zou bovendien meer capaciteit kunnen leveren. Het bedrijf dat onderdeel is van LG maakt al een gebogen smartphone die deze week werd gepresenteerd.

Wat weten we al over de iWatch?

Bekijk de gebogen smartphone G Flex van LG