De Nexus 5 van LG en Google is vanaf woensdag 30 oktober verkrijgbaar in Nederland voor 459 euro.

Dat blijkt uit een pagina die webwinkel Belsimpel.nl maandagmiddag online zette. Korte tijd na het verschijnen van de productpagina werd deze offline gehaald, omdat LG het bestaan van het toestel niet officieel kon bevestigen.

In een reactie zegt eigenaar Jeroen Elkhuizen van Belsimpel dat het online zetten van de pagina "wat reuring heeft veroorzaakt" bij verkooppartners. De winkel wil inmiddels ook niet meer bevestigen dat de Nexus 5 woensdag naar Nederland komt.

LG houdt vrijdagochtend een evenement waarop de aankondiging van het toestel werd verwacht. Het is dan ook opmerkelijk dat de nieuwe smartphone daarvoor al te bestellen was. Klanten die de Nexus 5 al hebben besteld bij Belsimpel, krijgen het toestel kort na de aankondiging, stelt Elkhuizen.

Floris Schakelaar, toestelspecialistbij Belsimpel, wilde eerder tegenover NUtech niet zeggen welke leverancier wordt gebruikt. Hij beloofde dat het een betrouwbare partij is die eerder is gebruikt. 

Hoe het kan dat Belsimpel het model al kon aanbieden voor de officiële aankondiging zei de webwinkel zelf ook niet te begrijpen.

Specificaties

Het toestel dat door LG en Google samen wordt gemaakt, verscheen eerder al korte tijd op een officiële pagina van Google in de Verenigde Staten. De meeste specificaties waren dus al bekend en worden nu voor Belsimpel bevestigd.

Het toestel zou 16 GB aan opslag krijgen en een 4,95 inch-scherm. Het ontwerp is grotendeels gebaseerd op dat van de LG G2 (review). De smartphone zal draaien op het nieuwe Android 4.4 Kitkat, dat ook niet officieel is onthuld. De camera beschikt over 8 megapixels en een 2,3 GHz Snapdragon 800-processor.

Het toestel zal woensdag beschikbaar zijn in wit en zwart en kost los 459 euro. Klanten die hem maandag bestelden konden de Nexus 5 donderdag in huis hebben.

Bekijk gelekte screenshots van Android 4.4

Bekijk een video van de Nexus 5