Een groep van voormalig Apple- en Google-medewerkers hebben een robot gemaakt die kinderen op een eenvoudige wijze moet leren programmeren.

Kinderen vanaf een jaar of vijf worden gestimuleerd de robot opdrachten te geven en zo te programmeren tot bepaalde handelingen en herhalingen.

De besturing vindt plaats via een tablet of telefoon. Het bedrijf Play-i heeft echter twee verschillende robots gemaakt. Eén van de twee robots kan daadwerkelijk rondrijden en kent meer verschillende handelingen.

Kinderen kunnen de robots programmeren om bepaalde bewegingen te maken, rond te rijden of bijvoorbeeld een muziekinstrument te bespelen. Aan het begin zal dit gaan via het verslepen van icoontjes die bij de handeling horen. Later kunnen klant-en-klare codes achter elkaar worden geplakt.

De makers hopen 250.000 dollar op te halen om de eerste twee robots te kunnen bouwen. Geïnteresseerden kunnen voor 49 dollar de eenvoudige Yana-robot bestellen. Bo, die ook kan rondrijden kost 149 dollar en samen zijn ze voor 198 dollar verkrijgbaar.

Bekijk een video met de exacte werking van de robots