LG heeft na diverse lekken officieel de G Flex onthuld. Een gebogen smartphone met knoppen aan de achterkant en een zelfhelende behuizing.

De gebogen telefoon dook eerder al op een een video en diverse foto's, maar is nu officieel door LG aangekondigd voor de Koreaanse markt. Daar ligt de G Flex al in november in de winkels. Beschikbaarheid in andere landen wordt later bekendgemaakt.

De G Flex krijgt een 6 inch-scherm met een hd-resolutie van 1280 x 720 pixels. Een full hd-scherm was nog niet mogelijk. In plaats van glas wordt gebruikgemaakt van een gebogen plastic oled-scherm en panel.

Het scherm maakt gebruik van wat LG real rgb noemt waarbij de rode, groene en blauw subpixels in één pixel zitten.

Vorm

Door de gebogen vorm past de G Flex volgens LG beter bij het gemiddelde gezicht en in een kontzak. Bij het bellen zit de microfoon dichterbij de mond en de speaker dichterbij het oor, aldus het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het geluid zou drie decibel harder zijn dan bij normale telefoons.

Samsung presenteerde onlangs al de Galaxy Round, ook een smartphone met een gebogen scherm. Hierbij is de telefoon echter de andere kant op gebogen. Niet van boven naar beneden, maar van links naar rechts.

Naast de gebogen vorm introduceert LG voor het eerst een 'self healing coating' die volgens het bedrijf de krasjes en beschadigingen van dagelijks gebruik automatisch repareert. Hoe dit precies werkt en in welke mate de coating krassen kan opvangen wordt niet duidelijk gemaakt.

G Flex is 8,7 millimeter dik, draait op Android 4.2, heeft een Qualcomm Snapdragon 800-processor en een 13 megapixel-camera.

Bekijk alle details en foto's van de G Flex op NUtech

Lees onze review van de LG G2