Een twaalfjarige jongen uit het Canadese Montreal heeft toegegeven dat hij in opdracht van hackersgroep Anonymous overheidssites hackte.

De informatie die de jongen tijdens zijn computerinbraken wist te verzamelen gaf hij in ruil voor games aan Anonymous, schrijft de Toronto Sun.

De hacks waren gericht op sites van overheid en politie, en vonden plaats tijdens grote studentendemonstraties in Canada, begin 2012. Daarbij richtte de jongen voor 60.000 Canadese dollar (41.000 euro) schade aan.

De jongen hackte niet uit politieke overtuiging. Hij zou sites van onder andere de politie van Montreal en de Chileense overheid hebben gehackt. Ook legde hij aan andere hackers uit hoe ze dergelijke sites moesten hacken.

Wat voor straf de jongen boven het hoofd hangt is door zijn leeftijd en gebrek aan politieke motivering nog niet duidelijk.

Eerder kreeg een 15-jarige Canadees acht maanden jeugddetentie na een hack die 1,7 miljard Canadese dollar (1,17 miljard euro) schade had veroorzaakt. Na zijn detentie kreeg die jongen meerdere voorstellen voor banen in de cyberveiligheid.

Lees meer over cybercrime