Sony heeft zijn regels rondom het delen van PS4-games verduidelijkt. Het gaat daarbij vooral om het delen van gedownloade games.

Playstation 4-games op disc kunnen zonder problemen aan bijvoorbeeld vrienden worden uitgeleend, maakte Sony eerder dit jaar tijdens gamebeurs E3 bekend.

Games die via Sony's Playstation Network worden gedownload zijn aan wat meer regels gebonden, maakt Sony nu bekend. Zo is de eerste PS4 waar een gebruiker zijn account aan koppelt zijn "primaire console". Er kan altijd een andere PS4 als primaire console worden ingesteld.

Twee tegelijk

Alle games die gekocht worden, komen automatisch op die spelcomputer terecht. Gedownloade games kunnen op die primaire console door iedereen worden gespeeld, niet alleen via de account waarmee de game is gekocht.

Logt de eigenaar van het betreffende Playstation-account echter in op de console van een ander, kunnen eerder gekochte games op die PS4 alleen met die account worden gespeeld.

Met één account kan op meerdere Playstations 4 worden ingelogd en op maximaal twee systemen kan tegelijk dezelfde game worden gespeeld, gekocht met dat account.

Lees onze hands-on met de Playstation 4