De laatste ontwikkelaarsversie Google's besturingssysteem Chrome OS beschikt over een virtueel toetsenbord, dat mogelijk duidt de komst van Chrome OS-tablets. 

Google-ontwikkelaar François Beaufort maakt op zijn Google Plus-pagina bekend dat het ontwikkelaarsteam van Chrome OS momenteel bezig is met de ontwikkeling van een virtueel toetsenbord.

Momenteel draaien veel tablets op Android, hetzelfde besturingssysteem dat Google gebruikt voor mobiele telefoons.

De website Lilliputting merkt op dat Chrome OS tot dusver alleen op laptops uit is gebracht, die weinig hebben aan een virtueel toetsenbord aangezien er al een fysiek toetsenbord aanwezig is. 

Het lijkt er op dat het besturingssysteem van Google binnenkort ook zal draaien op andere apparaten dan enkel laptops. Fabrikant LG deed onlangs een aantal aanvragen die er op wijzen dat het bedrijf binnenkort met diverse apparaten komt die allen draaien op Chrome OS.

Beaufort maakte eerder deze week al bekend dat er ook wordt gewerkt aan nieuwe multitouch-gestures; door op verschillende manieren over het scherm te vegen worden er verschillende functies beschikbaar. 

Wat is Chrome OS en wat kan je ermee?